facebook +373 22 100 010
Înscrieți-vă la cursuri
Suntem cointeresați în dezvoltarea propriei țări
«Insula Speranțelor» - este, de asemenea, și o asociație obștească, care se implică activ în proiecte sociale și colaborează atît cu autoritățile locale, cît și cu organizațiile internaționale, fundații și sponsori.
Misiunea asociaţiei
obiectivele noastre şi domeniul activităţii sociale
Socializare prin formare profesională
Misiunea asociaţiei - socializare prin formare profesională: asistenţa adolescenților și tinerilor din familii social-vulnerabile, orfanilor, victimelor traficului de ființe umane, persoanelor cu comportament deviant, ex-deţinuţilor, persoanelor cu dizabilităţi.

Asociaţia Obştească «Insula Speranțelor» se ocupă de instruirea tinerilor din grupurile socialmente vulnerabile (orfani, orfani sociali). La finisarea studiilor se acordă asistenţă la angajarea în câmpul muncii. Absolvenții cursurilor «Insula Speranțelor» sunt solicitaţi pe piața forței de muncă în Republica Moldova, deoarece instruirea competitivă permite formarea cunoștințelor, abilităţilor și competențelor profesionale, solicitate la locul de muncă în corespundere cu cerințele angajatorilor, chiar și în perioada de criză a economiei, când concurența forței de muncă crește în baza reducerii locurilor de muncă.

«În 2019 am absolvit cu succes cursurile la profesia «Bucătar-cofetar» și «Chelner», care mi-au deschis un nou drum în viață. Cadrele didactice de înaltă calificare m-au învățat nu numai profesiilor, ci şi cum să mă comport într-un colectiv. În prezent, lucrez în calitate de bucătar în cantina Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției.» – Maria, proiectul «Wide Horizons For Children»
«Eu sunt beneficiara Asociației «Motivația» din Republica Moldova, îmi exprim profunda recunoștință și sincerele mulţumiri pentru asistența și sprijinul uman acordat în procesul de instruire la profesia «Manichiură, modelarea unghiilor cu gel». Graţie sprijinului dumneavoastră, am obţinut cursul de formare profesională la manichiură şi în viitor voi avea posibilitatea de a lucra într-o frizerie sau la domiciliu și să ofer servicii clienților. Întâlnirea cu cursurile «Insula Speranțelor» oferă nu doar bogăție materială, dar dăruiește bucurie și speranță în viitor. Faptele bune nu trec neobservate, deoarece acestea sunt ca o lumina pentru cei, care sunt în așteptarea unui ajutor. » – Mariana, proiectul «Instruirea profesională a tinerilor cu dizabilităţi, cu dificultăţi locomotorii»
Modalitatea admiterii în proiect
familiarizaţi-vă despre condiţiile instruirii gratuite
În diverse proiecte se admit tinerii din grupuri social dezavantajate,
în corespundere cu condiţiile proiectului:

- orfani
- orfani sociale
- tineri din familii numeroase
- tineri din familii monoparentale
- tineri cu dizabilități
- refugiați
- deținuții din penitenciar

Condiţiile de admitere în proiect:

1. La studii se admit tinerii rămași fără părinți (orfani), ai căror părinți au fost decăzuți din drepturile părintești
2. Vârsta - 18 - 22 ani 3. Alegerea motivată a profesiei 4. Sănătate, necesară pentru profesia dată 5. Studii - gimnaziale, în caz de nu sunt complete, e necesară abilitatea de a citi şi de a scrie

Informaţia despre lansarea proiectelor, termenii de înscriere la studii, asistenţa financiară în proiect se transmite primăriilor raionale a Republicii Moldova, Primăriei municipiului Chișinău, Agențiilor Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Până în anul 2022, au fost finalizate 14 proiecte de instruire și angajare a orfanilor (160 de tineri), 8 proiecte la penitenciar, 3 proiecte pentru tineret cu posibilități reduse de sănătate, 2 proiecte cu refugiații din Ucraina (pe timp de război).

Sunați-ne și adresați-ne
întrebarea Dvs. - sau - scrieți-ne un mesaj
PrincipalăCursuriMaster-class-uriContacte
Planul de acțiuni privind eliminarea neconformităților
identificate în procesul de evaluare externă a programelor de studiu
Programe de formare profesională
AO © 2024. All rights reserved.